Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: Bütçemiz yaklaşık 7 milyon lira azaldı”

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:  Bütçemiz yaklaşık 7 milyon lira azaldı”

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bir yıllık çalışma raporunun bugün yapılacak meclis toplantısında görüşüleceğini belirtti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bir yıllık çalışma raporunun bugün yapılacak meclis toplantısında görüşüleceğini belirtti. Balıkesir’in Büyükşehir olmasının ardından birçok gelir kaleminin Büyükşehir’e geçmesine paralel şekilde belediyenin bütçesinde yaklaşık 7 milyon liralık, ortalama % 80 azalma meydana geldiğini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
“Bütçemiz azaldığı gibi Büyükşehir yasası kapsamında hizmet etmemiz gereken alanlar da üç kat arttı. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadım. Ancak borç yükü altında, adeta iflas etmiş bir belediye devraldım. Bizden önceki yönetim, 5 yıl, ‘Günü kurtarma’ politikası uyguladı. Çalışmalarını denetlememesi nedeniyle belediye personeli, keşmekeş içinde randıman veremedi. Benden önceki yönetimden, 5 yılda 13 milyon lira faizle belediyeyi 118 milyon lira borçla aldım. Şu anda bu borç, 140 milyon liradır. Bunları sadece durumu ortaya koymak için söylüyorum. Bu yılki bütçemizi 19 milyon lira olarak belirledik. Bunun 4,5 milyon lirasını yatırımlara ayırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yatırımlara daha fazla para ayıracağımızı düşünüyorum.”
Sarı’nın, ilçemizle ilgili birçok konudaki açıklamalarını peyderpey yayınlayacağız.
Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı